Suklainen juustokakku(kuva alempana)
(n. 12 annosta)

Pohja:
200g digestive -keksejä
1dl kaakaotomusokeria
1/2dl kuumaa kahvia
50g sulatettua voita

Täyte:
6 liivatelehteä
500g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kaakaotomusokeria
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1rkl vaniljasokeria
1/2dl kuumaa kahvia

Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
marsipaaniruusut ja -lehdet
tai
suklaakoristeita

Murenna keksit. Sekoita joukkoon kaakaotomusokeri, kahvi ja rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan noin 5 min. Mausta tuorejuusto kaakaotomusokerilla. Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Purista liivatteista vesi pois ja liota kuumaan kahviin. Sekoita ohuena nauhana muiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
Anna olla jääkaapissa peitettynä n. 1 vrk.
Irrota reunat varovasti, nosta lautaselle, ripottele tai siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja laita ruusut tai muut koristeet.

Ohje saattaa kuulostaa siltä, että kakusta tulisi hillittömän makea, mutta ei siitä tule. Kiitos ilmeisesti tuorejuuston, joka tekee kakusta mukavan makuisen. Ohjeeseen on muutenkin helppo keksiä erilaisia pieniä muuntelutapoja. En sitten tiedä millainen kakusta tulisi mansikkatomusokerilla tai jos osan tuorejuustosta korvaisi vaikkapa (sitruuna)rahkalla... vaihtoehtojahan löytyy, kaikkia ei vain ole kerinnyt vielä kokeilemaan...