Kuka sanoo, että joulutortun täytyy olla aina sellainen jossa on luumuhilloa keskellä ja pinnalle ripsoteltu tomusokeria? Päätin kokeilla jotain erilaista. Idean kuulin radiosta (oikohan ollut Nova) perjantaina töissä ollessani... En vain tullut ottaneeksi tarkkaa ohjetta ylös, taaskaan... =)

Suolaiset joulutortut
(12 kpl)

1 pkt voitaikinaa
         valkosipulituorejuustoa (pieni purkki)
         sinihomejuustoa (murustettuna)
         fetajuustoa (murustettuna)
        (hienonnettua valkosipulia)

Ota voitaikinat pellille sulamaan hetkeksi ja leikkaa sitten sakarat, kuten tavalliseen joulutorttuunkin.
Sekoita juustot (ja valkosipuli) keskenään ja jaa torttujen keskelle. Noiden suhteen voi säätää oman maun mukaan. Paista 225 ºC oliskohan noin 15 min. Anna jäähtyä vähän ja tarjoa vaikkapa kahvin kanssa.

1118179.jpg

Olivatten muuten hyviä. Omat olivat juuri sen verran jäähtyneitä, että uskalsin maistaa. Näitä täytyy kyllä tehdä toistekkin ja ilman valkosipulia, kun appiukko on sille allerginen...