Tein tänään kokeeksi pestoa nokkosista, kun vaikutti mielenkiintoiselta idealta. Ohje tuli poimittua uusimmasta Viherpiha-lehdestä, jossa oli muitakin nokkosreseptejä ja vinkkejä nokkosten käyttömahdollisuuksista. Vaikutti olevan hyvää, aamulla kokeilen uudemman kerran leivän päälle. =)

Nokkospesto

(n.3 pilttipurkillista)

2,5 dl esikäsiteltyä nokkosta

2 dl persiljaa

125 g pecorinoa tai parmesaania

1 dl auringonkukan siemeniä

2 valkosipulin kynttä

1,5 dl oliiviöljyä

 

Kaikki soseeksi vaikkapa sauvasekoitinta käyttäen. Pakkaus pieniin purkkeihin, jotka täytetään melkein täyteen pestolla ja kaadetaan "sinetiksi" öljyä päälle. Kansi tiiviisti kiinni. Ohjeen mukaan pitäisi säilyä avaamattomana muutaman viikon, avattuna muutaman päivän.

Vielä vinkki nokkosten esikäsittelyyn. Laita kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita nokkoset kiehuvaan veteen 2-3 minuutiksi ja nosta ne siitä pikaisesti kylmään veteen, jossa on jääpaloja. Näin pysyvät kauniin vihreinä.

Purista liika vesi pois ja käytä pestoon tai silppua ja laita jääpalamuotteihin pakkaseen, josta helppo ottaa vaikka sämpylätaikinan sekaa tai muuhun ruuanlaittoon/ leivontaan. =)