Siis pelkät pohjat. =) Tarkoitus olisi mennä huomenna murun kanssa uimaan ja ottaa eväät mukaan, niin jaksaa pidempään tuolla kuumuudessa. Suunnitelmana oli tehdä tortilla rullia, mutta kuinka ollakkaan, unohdin ostaa niitä kaupassa käydessäni. Ja ei en todellakaan viitsi ajaa pelkkien tortillapohjien takia toistakymmentä kilometriä kauppaan. Joten.... ainoa mahdollisuuteni oli siis tehdä niitä itse. =)

Ohje löytyi suht helpolla, tarvikkeita oli tarvittavat... mutta kaulin oli kateissa. Hetken paikkoja pengottua ja pohdiskeltua, tuli mieleen kaulimen olevan vielä autotallissa. =) Tietokonehuoneen puolella, kolmen metrin korkeudessa muuttolaatikossa, keittiöremontin jäljiltä. Nyt siis keskellä keittiön lattiaa viimeiset kaksi laatikkoa kaappeihin purettavaa tavaraa. =) No... sainhan sentään kaulimen taas käyttöön.

Helppoja, hyviä ja nopeita ovat tehdä, varmasti teen toisenkin kerran näitä. Teflonpannulla en paistaisi, koska pinnoite voi vaurioitua noin käytettäessä. Parikin pannua paistamalla pilanneena, suosin valurautaista. =)

 

Tortillapohjat

8-10 kpl

 

2dl vehnäjauhoja

2dl maissijauhoja

0,5tl leivinjauhetta

(ripaus suolaa)

1,5dl vettä

2rkl (oliivi)öljyä

 

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää vesi ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna levätä (viileässä) hetki. Jaa 8-10 palloon ja kaulitse todella ohuiksi jauhoja apuna käyttäen. Laita kelmun alle odotamaan paistamista. Paista kuivalla (valurauta)pannulla, levy nelosella (minun hellalla) hetki molemmilta puolilta. On valmis käännettäväksi, kun on muutama ruskea pilkku. Laita liinan väliin jäähtymään, jotta eivät kuivu.