Tätäkin olen tehnyt jo kahteen kertaan tässä parin viikon sisällä, mutta kuvaa en ole vielä saanut otettua. =) Miksi se välillä vaan unohtuu? Vai häviääkö leipomukset nopeammin.... No kumminkin laitan ohjeen ja lisäilen kuvan seuraavasta piirakasta. Ohje jokin vanha Valion, äitin vielä vanhemman keittokirjan välistä kaiveltuna. =)
Sitruunatorttu
Pohja:
2 munaa
3/4dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
100g margariinia sulatettuna
Täyte:
2dl vettä
1 1/4dl sokeria
2 munaa
2rkl maissitärkkelystä
4rkl sitruunamehua
1tl raastettua sitruunankuorta
25g voita
Koristeeksi:
1dl vispikermaa
1/2tl vanilliinisokeria
1/2tl raastettua sitruunankuorta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalaan torttuvuokaan (halk. 28cm). Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja.
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori, sekä purista mehut. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna ja hämmennä kunnes kiisseli sakenee. Lisää raastettu sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kiisseli torttupohjan syvennukseen. Anna tortun jäähtyä jääkaapissa n. 2 tuntia. Koristele vaahdotetulla, maustetulla kermalla.
Itse hivenen muutin ohjetta vauhdissa. Laitoin pohjaan koko sitruunasta saamani kuoriraasteen ja mehuakin taisi mennä vähän enemmän. Lisäsin myös ripauksen keltaista elintarvikeväriä, jotta kiisselistä tulisi kauniimman keltaista. Pursotuksiin laitoin kerman kaveriksi sitruunarahkaa.
Edit: Tässä tortuista kuvaa. Nämä on tällaisia karsittuja versioita, joita oli apen rakentajapäivillä tarjolla kaikkiaan kymmenkunta. =) Hyvin katosivat ja saivat kehuja.
Kommentit