Viikonloppu on ollut yhtä juhlaa. Eilen vietettiin anopin nimppareita ja tänään oltiin yksillä 5v. synttäreillä. Myöskin veljelläni on tänään synttärit. =) Kakkujakin on siis tullut leivottua muutama kappale. Sly:ltäni saama ohjeki pääsi kokeiluun, jopa kahdella eri tapaa sovellettuna. Lakritsakakku oli kyllä hyvää!

Veljelleni tein ihan perus kermakakun kaverisynttäreille (jos niin voi sanoa vielä 22v. nuorelle), jossa oli välissä mansikkahilloa ja kermaa+rahkaa. Päällä pursotukset myöskin kermaa+rahkaa ja muutama sininen kukka sekä strösseliä koristeena. Pohja 6 munan sokerikakkupohja, kostutus vedellä.

Kuva on veljeni kännykällä ottama. Tein hänelle myös toisen kakun (jossa sitä lakua), josta ei vielä ole kuvaa. Lisäilen sen sitten erikseen, kunhan saan kuvan.

Anopille meni sitten lakuhyydykekakku, miniversio. Tehty halkaisijaltaan n.15cm vuokaan. Kakusta tuli vain melkoisen korkea. =) Onneksi olin laittanut leivinpaperisuikaleen reunoille, kerrankin. =)

Mini -lakuhyydykekakku

 

pohja:

8kpl Digestive -keksejä

n.20g voita

 

täyte:

2,5dl Flora vispiä

1prk sitruunarahkaa

4kpl Kick -patukoita

vaniljasokeria

lakritsakastiketta

3kpl liivatelehtiä

 

kiille:

n.1,5dl lakritsakastiketta

3kpl liivatelehtiä

n. 0,5dl vettä

 

-Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

-Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sitruunarahka ja oman maun mukaan sokeria. Lisää myös pilkotut lakritsapatukat. Liota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Ota vuoka jääkaapista ja kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle. Piirrä lakritsakastikkeella spiraali ja kaada loppu täytteestä vuokaan. Anna täytteen hyytyä mielellään1-2 tuntia jääkaapissa.

-Laita liivatteet likoamaan. Pursota lakritsa kastike kulhoon ja lisää kiehuvaan vesitilkkaan liivatteet. Sekoita liivate ohuena nauhana lakritsan sekaan. Kaada kakun päälle ja nosta vuoka takaisin jääkappiin.

Ohjeen määrät ovat kaikki noin määriä, koska tein kolmea eri kakkua yhtä aikaa ja esim, kermaa vaahdotin ison satsin. =) Noilla määrillä pitäisi tulla korkea kakku, joten jos tekee matalaan vuokaan, pitää reunoilla olla reilun korkuiset leivinpaperisuikaleet.

Kakun päällä on koristeena sokerimassa kukkia ja lehtiä. Kiekurat piirrettu koristekugeelillä (sillä rinsessa versiolla...).