Tein tänään anoppilan vierahille tarjottavaksi juustokakkua ja suolaista piirakkaa. Kakusta muistin jopa ottaa kuvan, mutta piirakka ehti kadota jonnekkin ennen kuvausta. =) Ihan minun tuuriani, vaikka aikas samannäköisiähän nuo ovat ulkonäöltään.

 

Juustokakku

pohja:

400g Digestive -keksejä tai muita vastaavia

150g voita

täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa

300g ranskankermaa

4 munaa

2dl tomusokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

 

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele vuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (helpompi siirtää lautaselle). Sekoita keskenään täytteen ainekset. Vältä turhaa vatkaamista, jotta massaan ei tule turhaan ilmakuplia. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista 170 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä tarvittaessa foliolla, jotta kakun pinta ei ota väriä. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä noin 2 tuntia.

Tarjoile esim. tuoreiden pensasmustikoiden tai mansikoiden kera. Tai perinteisesti vadelmapyreen kanssa. =)

 

 

Tomaatti -sipulipiirakka

1pkt valmista piirakkataikinaa

täyte:

noin 40g aurinkokuivattua tomattia

2-3 kevätsipulia varsineen

suolaa

pippuria

3dl kermaa

2 kananmunaa

1dl juustoraastetta

 

Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pohjan päälle. Lisää munat ja mausteet kerman joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteessa, kunnes pinta kauniin rusehtava.