Tein tänään anoppilan vierahille tarjottavaksi juustokakkua ja suolaista piirakkaa. Kakusta muistin jopa ottaa kuvan, mutta piirakka ehti kadota jonnekkin ennen kuvausta. =) Ihan minun tuuriani, vaikka aikas samannäköisiähän nuo ovat ulkonäöltään.
Juustokakku
pohja:
400g Digestive -keksejä tai muita vastaavia
150g voita
täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
300g ranskankermaa
4 munaa
2dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele vuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (helpompi siirtää lautaselle). Sekoita keskenään täytteen ainekset. Vältä turhaa vatkaamista, jotta massaan ei tule turhaan ilmakuplia. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista 170 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä tarvittaessa foliolla, jotta kakun pinta ei ota väriä. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä noin 2 tuntia.
Tarjoile esim. tuoreiden pensasmustikoiden tai mansikoiden kera. Tai perinteisesti vadelmapyreen kanssa. =)
Tomaatti -sipulipiirakka
1pkt valmista piirakkataikinaa
täyte:
noin 40g aurinkokuivattua tomattia
2-3 kevätsipulia varsineen
suolaa
pippuria
3dl kermaa
2 kananmunaa
1dl juustoraastetta
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Silppua sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pohjan päälle. Lisää munat ja mausteet kerman joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteessa, kunnes pinta kauniin rusehtava.
Kommentit