Tuli puoli yllättäen kahvittelijoita tupaan. Mietin, mitä tekaisisi nopsaan tarjolle. Jotain sellaista mitä en vielä olisi tehnyt tai ainakaan ihan lähiaikoina ja olisi nopeasti valmista. Mutakakkuun päädyin, kun löysin karppaus.infon sivuilta sellaisen ohjeen johon ei tule jauhoja ollenkaan... eikä sokeriakaan... Pakkohan sitä ny oli sit kokeilla. =)

Mutakakku (karppaajille)

200g tummaa suklaata

200g voita

5 kananmunaa

1/2 dl makeutusainetta (laitoin sokeria, kun Canderelli oli loppu)

2rkl mantelijauhetta

 

-Sulata suklaa ja voi kattilassa/ vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä pieni hetki.

-Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.

-Lisää vielä makeutusaine ja mantelijauhe, sekoita tasaiseksi.

-Kaada kakkuvuokaan, jonka halkaisija noin 20 cm. (Minä voitelin ja jauhotin vuoan mantelijauholla, vaikka irtoaa todennäköisesti muutenkin ihan hyvin.)

-Paista 200 asteessa noin 15min (itse paistoin n.20 min), kunnes kakku on suurimmalta osin hyytynyt.

Ja oli kyllä hyvää, kun on juuri niin kosteaa kuin kuvassa näyttääkin. Ei silti ole niin tahmeaa, kuin perinteinen mutakakku. Ja tämähän sopii myös gluuteenittomille ja maidottomille (kunhan tarkistaa ettei suklaassa ole maitoa!).