Otetaanpa nyt sitten oikein päivitysmaratoni, kun vauhtiin päästiin. =) Vaikka mitä ja kaikkea on tullut värkättyä tai on edelleen työn alla, mutta tänne en ole saanut näkyville juuri mitään. =(

Mutta mutta... pitipä sitten kokeilla vihdoin myös kuusenkerkkäsiirapin tekoa, nyt sitä olisi parisen litraa valmiina. =) Käyttöä odotellessa laitellaan ohjetta.

 

Kuusenkerkkäsiirappi

2l kerkkiä (ne on niitä nuoria vaaleanvihreitä vuosikasvaimia)

2l vettä

1kg sokeria

 

Liota kerkkiä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi pois.

Kumoa kuusenkerkät kattilaan. Mittaa joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan.

Kiehauta kerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

Anna kiehua hissukseen silloin tällöin sekoitellen noin 3-4 tuntia. Neste muuttuu tänä aikana samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.

Pullota tai tölkitä kuusenkerkkäsiirappi, ja säilytä jääkaapissa.

 

Ohjeen lähde: www.maku.fi/resepti/kuusenkerkkasiirappi

 

Muistathan, että kerkkiä ei saa kerätä ilman lupaa toisen mailta. Oman kuusen saa kyllä kyniä puhtoiseksi. =)